Frank Turner

Frank Turner

2014.03.05. 10:58

frank-turner.jpgFrank Turner eddig Bécsnél közelebb nem jött hozzánk. Az Angliában arénákat is megtöltő dalszerző-énekes The Sleeping Souls nevű kísérőzenekarával, holnap Budapesten, az A-38 Hajón is megmutatja, hogy miért tartják az egyik legjobb koncertező zenésznek. Aki mellesleg még a londoni olimpia nyitó ünnepségén is fellépett. 

Az elitcsaládból származó, az Eton College-ben, Vilmos herceg osztálytársaként végzett zenész egy igazi self-made man. Aki az otthoni magányos gitározgatástól a Wembleys-s koncertig magát építette fel. Ehhez persze egy jó adag tehetség is kellett, ami munkamániával, elkötelezettséggel és szakmai alázattal párosul. 

Dalaiban az egy szál gitáros, romantikus vonal éppúgy jelen van, mint a punk és a zúzósabb rockzene is. Szerzeményei a stílushatárok feszegetése miatt – vagy éppen ezek ellenére – már akár néhány taktus után könnyen felismerhetőek:  jellegzetes szövegeiről és Turner jellegzetes énekhangjáról. A dalok olyan témákról és helyzetekről is szólnak – a giccset és a közhelyességet elkerülve -, melyek mindannyiunkat foglalkoztatnak (barátság, öregedés, személyiségünk változása, stb.). 

Frank Turner elérte szinte a legtöbbet, amit egy nyakba akasztott gitárral el lehet, de mindeközben önazonos maradt. Nem vett fel sztár-allűröket. Blogját, twitterét nem bízta másra, az e-mailekre is maga válaszol és a koncertek után örömmel beszélget közönségével. Minden egyes koncertjén száz százalékosan teljesít.

Ezt igazolja a rohamosan növekvő rajongó tábora, az AIM "A legjobb élő koncert" és a "Legkeményebben dolgozó művész"-nek járó díja is. E mellett ugyanolyan hévvel dolgozik, mint szólókarrierje kezdetén és végtelenül hálás, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret. Úgy tűnik, hogy Frank Turner 30 fölött lassan maga köré görbíti a teret, mindenki elhiszi, hogy igazi a szerepe, és boldog ha részese lehet. 

A dalszerző-gitáros-énekes első magyarországi fellépésén a tavasszal megjelent, a brit albumlistán második helyig jutott Tape Deck Heart című lemezét mutatja be zenekarával.

Legyél te is Urbanista! Csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Itt.

A blogot az Urbanista kizárólagos hazai forgalmazója, a Moving Red Kereskedelmi Kft. támogatja.

süti beállítások módosítása