Posztmodern mandalák

Posztmodern mandalák

2014.03.26. 17:35

mandala4.jpg

A mandala készítés a buddhista tibeti és az indiai kultúrához köthető, ahol évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz.

A texasi művész házaspár - Stephan Hillerbrand és Mary Magsamen - ezen hagyományokból kiindulva, de egy kis pop kulturális csavarral megfűszerezve, alkalmazta az ősi technikát  legújabb projektjében. Ugyanis mandaláikhoz felhasználtak mindent, ami a kezük ügyébe akadt. Műanyag játékokat, plüss állatokat, cipőket és újságokat.

A mandala készítés lassú, meditatív folyamat, mely egyben önreflexióra is lehetőséget nyújt. Ennek lenyomatát tekinthetjük meg a képeken.  Ahogy ők fogalmaznak: "A mandala 'kört' jelent, azonban sokkal több mint egy egyszerű forma. A teljességet képviseli és úgy tekinthetünk rá, mint az élet leképezésére. Egy kozmikus diagram, mely emlékeztet bennünket a végtelenhez való kapcsolatunkra. A világra, mely éppúgy megtalálható bennünk, mint rajtunk kívül, a testünkre és a tudatunkra. Ezeket a Mandalákat azért hoztuk létre saját tárgyainkból, hogy még inkább megismerjük önön kreativitásunkat." 

mandala5.jpg

Hillerbrand+Magsamen-Mandala-2.jpg

mandala6.jpg

Hillerbrand+Magsamen-Mandala-4.jpg

Mandala-6.jpg

Hillerbrand+Magsamen-Mandala-7.jpg

mandala7.jpg

Legyél te is Urbanista! Csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Itt.

A blogot az Urbanista kizárólagos hazai forgalmazója, a Moving Red Kereskedelmi Kft. támogatja.

Képek: innen.

süti beállítások módosítása