Új Banksyk

Új Banksyk

2014.04.15. 08:45

lifestyle1.jpg

Akkor hallhattunk először Banksyról, az azóta már világhírű street artistáról,  amikor a londoni Állatkert Elefántházába beszökve néhány feliratot helyezett el az elefántok lakhelyénél: „Ki akarok innen jutni. Ez a hely túl hideg. Az ápoló büdös.”.

Nem sokkal később a londoni Természettudományi Múzeum falára erősített egy napszemüveges, kitömött patkányt. Azóta a városi falak mellett több múzeumban is ott hagyta névjegyét. Például a New York-i Museum of Modern Artban és a Metropolitan Múzeumban, de a párizsi Louvre-ban és a londoni Tate múzeumban is megtette ugyanezt. A főként stenciles technikával dolgozó Banksy alkotásai politikai, társadalmi és környezeti problémákat feszegetnek  ironikus formában. Kritikusai szerint Banksy ugyanúgy ragadja meg a pillanatnyi populáris kultúrát és a hírnevet, mint a 80-as években Warhol. Birálói szerint semmi újat nem nyújt, csak „összefirkálja mások falait”.  Nos, akárhogy is van mi azt gondoljuk, annál rosszabb dolog ne történjen senkivel mint az, hogy Warholéhoz hasonlítják munkásságát. BanksyTop1020105.jpg

De hagyjuk a múltat, inkább foglalkozzunk a jelennel. Tehát, mutatjuk Banksy két legújabb művét, melyek pár napja Cheltenham angol település falait díszítik. 

hme2.jpg

hme1.jpg

possiblebanksy2.jpg

possiblebanksy.jpg

possiblebanksy3.jpg

Legyél te is Urbanista! Csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Itt.

A blogot az Urbanista kizárólagos hazai forgalmazója, a Moving Red Kereskedelmi Kft. támogatja.

Képek: innen.

süti beállítások módosítása