Iható könyv

Iható könyv

2014.05.08. 19:40

ihato konyv.jpg

Igazán csodálatos végeredmény születhet egy csapat tudós és egy jó designer találkozásából. Ezt az állítást mi sem bizonyítja jobban, mint az "Iható könyv" néven futó projekt.

Természetesnek vesszük, hogy a jóminőségű ivóvíz a mindig a rendelkezésünkre áll. Ez azonban nem mindenhol van így, közel 1,2 milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez. Vannak esetek, amikor ezt nem a víz hiánya, hanem a fertőzöttsége okozza. A Water Is Life Alapítvány célja az iható víz biztosítása és ők fogták össze a Carnegie Mellon és a University of Virginia tudósainak valamint Brian Gartside tervező munkáját.

ihato konyv 1.jpg

A csapatmunka eredménye az "iható könyv" koncepciója és megvalósítása. A könyv maga ugyan nem iható, de lapjai alkalmasak a víz megtisztítására. Ugyanis olyan bevonattal vannak ellátva, mely kiszűri a víz által terjedő olyan halálos betegségeket, mint például a kolera vagy a tífusz. A könyv lapjai egy ember havi vízszükségletének megtisztítását biztosítják. A könyv tokja pedig edényként használható. Csak gratulálni tudunk!

Legyél te is Urbanista! Csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Itt.

A blogot az Urbanista kizárólagos hazai forgalmazója, a Moving Red Kereskedelmi Kft. támogatja.

Kép: innen.

süti beállítások módosítása