Fekete leves

Fekete leves

2014.05.27. 08:00

fekete leves 1.jpgEgy anyagi gondokba keveredett DJ kap az alkalmon, hogy könnyű pénzt csináljon, amihez a diliházban ülő haverját és annak társait hívja segítségül - ez a Fekete leves alapsztorija, amiből Novák Erik mindenképpen filmet akart csinálni és csinált is. .

Ha van film, ami szerelemből készült, akkor ez a film nyilván ilyen. A készítők ugyanis saját költségen, egyetlen fillér állami támogatás nélkül hozták össze a projektet: mindenki bele tette, azt amije van. Az alapsztori hat éve pattant ki Novák Erik és a tavaly elhunyt Nagy Viktor fejéből. Az általa inspirált karaktert most Nagy Zsolt kelti életre a vásznon. Novák Erik pedig, nemcsak a valóságban rendezte a filmet, hanem a vásznon is ugyanis egy „kiégett-leégett, idegösszeroppant” filmrendezőt alakít a filmben. 

perjés zoltán novák erik.jpgA film története egy pénzrablásos akció köré fonódik: egy komoly adósságba keveredett DJ kap az alkalmon, hogy könnyű pénzt csináljon, amihez a diliházban ülő haverját (Novák), és annak sorstársait (Nagy Zsolt, Szabó Simon, Fátyol Hermina) hívja segítségül. A furán verbuválódott csapat sikeresen el is végzi a munkát – de hamar rá kell jönniük, hogy a megszerzett pénzzel több gond van, mint remélték. 

fekete leves.jpgA filmben, a profi színészek - Nagy Zsolt (Zuhanórepülés, Isteni műszak, Kontroll), Szabó Simon (Moszkva tér, Megdönteni Hajnal Tímeát), Máté Gábor (Preszó, Taxidermia, A napfény íze) és Fátyol Hermina (Johanna, Aura) – mellett, megjelennek olyan szereplők is, mint Vágvölgyi B. András (író, rendező), Herczeg Zoltán (divattervező) és a főszerepben Perjés Zoltán (aka DJ Feaky D). Na és még sok sok valódi figura a budapesti undergroundból. 

fekete leves 2.jpgA film sajátos hangvételéhez hozzájárul, hogy a klasszikus értelemben vett forgatókönyv nem készült valamint a színészek saját nevüket használják a filmben és a párbeszédek improvizáción alapulnak, melyek merítenek a szereplők saját személyiségéből és problémáiból, ezzel elérve egy homályos átfedést a valóság és a fikció között.

Mi biztosan ott leszünk csütörtök (május 29.) este a film budapesti premierjén. Ha te is szeretnél részt venni a  vetítésen és az azt követő premier partin, akkor nincs más dolgod, mint lájkolni a Facebook oldalunkat és válaszolni az alábbi kérdésre:

Milyen szerepben tűnik fel Novák Erik a filmben?

A megfejtéseket ma (május 27.) 17 óráig várjuk az email címünkre: eyecandies.urbanista@gmail.com. A helyes válaszadók között két darab páros belépőt sorsolunk ki. A nyerteseket emailben értesítjük a jegyek átvételének részleteiről és a premier helyszínéről. 

Legyél te is Urbanista! Csatlakozz Facebook közösségünkhöz. Itt.

A blogot az Urbanista kizárólagos hazai forgalmazója, a Moving Red Kereskedelmi Kft. támogatja.

Képek: innen.

süti beállítások módosítása